II.5. Autorităţile publice au elaborat, aprobat și adus la cunoștință regulile interne de informare, consultare şi participare în procesul de elaborare şi adoptare a deciziilor?

 
Denumire
II.5
1Raionul Basarabeasca2 p.
1Raionul Cahul2 p.
1Raionul Calaraşi2 p.
1Raionul Făleşti2 p.
1Raionul Rîşcani2 p.
1Raionul Străşeni2 p.
1Raionul Ungheni2 p.
Media0.48 p.
8Raionul Anenii Noi0 p.
8Raionul Briceni0 p.
8Raionul Cantemir0 p.
8Raionul Cauşeni0 p.
8Raionul Cimişlia0 p.
8Raionul Criuleni0 p.
8Raionul Drochia0 p.
8Raionul Dubăsari0 p.
8Raionul Edineţ0 p.
8Raionul Glodeni0 p.
8Raionul Hînceşti0 p.
8Raionul Ialoveni0 p.
8Raionul Leova0 p.
8Raionul Nisporeni0 p.
8Raionul Ocniţa0 p.
8Raionul Orhei0 p.
8Raionul Rezina0 p.
8Raionul Sîngerei0 p.
8Raionul Şoldăneşti0 p.
8Raionul Soroca0 p.
8Raionul Ştefan Vodă0 p.
8Raionul Teleneşti0 p.
 

Scopul proiectului constă în prezentarea publică a datelor relevante privind transparența autorității publice locale în baza unui chestionar sociologic aplicat în rândul primarilor, precum și în baza datele colectate din surse accesibile publicului. Metodologia a fost preluată de la un proiect similar implementat de Transparency International Slovacia. Suntem siguri că creșterea gradului de conștientizare a acestor date va îmbunătăți transparența autorităților locale.

Portalul a fost creat cu suportul financiar al Programului de Asistență Oficială pentru Dezvoltare al Republicii Slovace (SlovakAid) și al Ambasadei SUA la Chișinău. Portalul este parte a proiectului "Localități transparente, competitive și sustenabile financiar în Republica Moldova" implementat de către organizație non-guvernamentală din Slovacia INEKO și de IDIS "Viitorul". Nici INEKO, nici IDIS "Viitorul" nu sunt responsabili pentru funcționalitatea deplină a portalurilor create de către INEKO, IDIS sau părți terțe, sau pentru corectitudinea informațiilor afișate pe portalurile create.