VIII.5. Sînt plasate pe web datele privind programele şi proiectele, inclusiv de asistenţă tehnică, ale căror beneficiari sau executanţi sînt autorităţile administraţiei publice (denumirea, scopurile şi sarcinile de bază, beneficiarii şi executorii principali de program, termenele şi rezultatele de realizare scontate, volumul şi sursele de finanţare)?

 
Denumire
VIII.5
1Raionul Anenii Noi0 p.
1Raionul Basarabeasca0 p.
1Raionul Briceni0 p.
1Raionul Cahul0 p.
1Raionul Calaraşi0 p.
1Raionul Cantemir0 p.
1Raionul Cimişlia0 p.
1Raionul Criuleni0 p.
1Raionul Dubăsari0 p.
1Raionul Edineţ0 p.
1Raionul Florești0 p.
1Raionul Glodeni0 p.
1Raionul Ialoveni0 p.
1Raionul Nisporeni0 p.
1Raionul Ocniţa0 p.
1Raionul Orhei0 p.
1Raionul Rezina0 p.
1Raionul Rîşcani0 p.
1Raionul Şoldăneşti0 p.
1Raionul Taraclia0 p.
1Raionul Teleneşti0 p.
Media0.41 p.
22Raionul Cauşeni1 p.
22Raionul Drochia1 p.
22Raionul Făleşti1 p.
22Raionul Leova1 p.
22Raionul Sîngerei1 p.
22Raionul Soroca1 p.
22Raionul Ştefan Vodă1 p.
22Raionul Străşeni1 p.
22Raionul Ungheni1 p.
31Raionul Dondușeni2 p.
31Raionul Hînceşti2 p.
 

Scopul proiectului constă în prezentarea publică a datelor relevante privind transparența autorității publice locale în baza unui chestionar sociologic aplicat în rândul primarilor, precum și în baza datele colectate din surse accesibile publicului. Metodologia a fost preluată de la un proiect similar implementat de Transparency International Slovacia. Suntem siguri că creșterea gradului de conștientizare a acestor date va îmbunătăți transparența autorităților locale.

Portalul a fost creat cu suportul financiar al Programului de Asistență Oficială pentru Dezvoltare al Republicii Slovace (SlovakAid) și al Ambasadei SUA la Chișinău. Portalul este parte a proiectului "Localități transparente, competitive și sustenabile financiar în Republica Moldova" implementat de către organizație non-guvernamentală din Slovacia INEKO și de IDIS "Viitorul". Nici INEKO, nici IDIS "Viitorul" nu sunt responsabili pentru funcționalitatea deplină a portalurilor create de către INEKO, IDIS sau părți terțe, sau pentru corectitudinea informațiilor afișate pe portalurile create.