II.13. Poate fi dat cuvînt publicului în timpul ședinței consiliului raional la orice punct (subiect) de pe agendă, înainte de vot, chiar și fără aprobarea prealabilă de către consilieri?

 
Denumire
II.13
Media1.31 p.
1Raionul Anenii Noi2 p.
1Raionul Basarabeasca0 p.
1Raionul Briceni2 p.
1Raionul Cahul0 p.
1Raionul Calaraşi2 p.
1Raionul Cantemir2 p.
1Raionul Cauşeni2 p.
1Raionul Cimişlia0 p.
1Raionul Criuleni0 p.
1Raionul Dondușeni
1Raionul Drochia2 p.
1Raionul Dubăsari0 p.
1Raionul Edineţ2 p.
1Raionul Făleşti2 p.
1Raionul Florești
1Raionul Glodeni2 p.
1Raionul Hînceşti0 p.
1Raionul Ialoveni0 p.
1Raionul Leova2 p.
1Raionul Nisporeni2 p.
1Raionul Ocniţa0 p.
1Raionul Orhei2 p.
1Raionul Rezina2 p.
1Raionul Rîşcani2 p.
1Raionul Sîngerei2 p.
1Raionul Şoldăneşti2 p.
1Raionul Soroca0 p.
1Raionul Ştefan Vodă2 p.
1Raionul Străşeni0 p.
1Raionul Taraclia
1Raionul Teleneşti2 p.
1Raionul Ungheni2 p.
 

Scopul proiectului constă în prezentarea publică a datelor relevante privind transparența autorității publice locale în baza unui chestionar sociologic aplicat în rândul primarilor, precum și în baza datele colectate din surse accesibile publicului. Metodologia a fost preluată de la un proiect similar implementat de Transparency International Slovacia. Suntem siguri că creșterea gradului de conștientizare a acestor date va îmbunătăți transparența autorităților locale.

Portalul a fost creat cu suportul financiar al Programului de Asistență Oficială pentru Dezvoltare al Republicii Slovace (SlovakAid) și al Ambasadei SUA la Chișinău. Portalul este parte a proiectului "Localități transparente, competitive și sustenabile financiar în Republica Moldova" implementat de către organizație non-guvernamentală din Slovacia INEKO și de IDIS "Viitorul". Nici INEKO, nici IDIS "Viitorul" nu sunt responsabili pentru funcționalitatea deplină a portalurilor create de către INEKO, IDIS sau părți terțe, sau pentru corectitudinea informațiilor afișate pe portalurile create.