II.13. Poate fi dat cuvînt publicului în timpul ședinței consiliului raional la orice punct (subiect) de pe agendă, înainte de vot, chiar și fără aprobarea prealabilă de către consilieri?

 
Denumire
II.13
Media1.25 p.
1Raionul Anenii Noi2 p.
1Raionul Basarabeasca2 p.
1Raionul Briceni0 p.
1Raionul Cahul2 p.
1Raionul Calaraşi2 p.
1Raionul Cantemir2 p.
1Raionul Cauşeni2 p.
1Raionul Cimişlia2 p.
1Raionul Criuleni2 p.
1Raionul Dondușeni2 p.
1Raionul Drochia0 p.
1Raionul Dubăsari0 p.
1Raionul Edineţ2 p.
1Raionul Făleşti2 p.
1Raionul Florești0 p.
1Raionul Glodeni2 p.
1Raionul Hînceşti0 p.
1Raionul Ialoveni0 p.
1Raionul Leova2 p.
1Raionul Nisporeni2 p.
1Raionul Ocniţa2 p.
1Raionul Orhei2 p.
1Raionul Rezina0 p.
1Raionul Rîşcani0 p.
1Raionul Sîngerei0 p.
1Raionul Şoldăneşti0 p.
1Raionul Soroca2 p.
1Raionul Ştefan Vodă2 p.
1Raionul Străşeni2 p.
1Raionul Taraclia0 p.
1Raionul Teleneşti0 p.
1Raionul Ungheni2 p.
 

Scopul proiectului constă în prezentarea publică a datelor relevante privind transparența autorității publice locale în baza unui chestionar sociologic aplicat în rândul primarilor, precum și în baza datele colectate din surse accesibile publicului. Metodologia a fost preluată de la un proiect similar implementat de Transparency International Slovacia. Suntem siguri că creșterea gradului de conștientizare a acestor date va îmbunătăți transparența autorităților locale.

Portalul a fost creat cu suportul financiar al Programului de Asistență Oficială pentru Dezvoltare al Republicii Slovace (SlovakAid) și al Ambasadei SUA la Chișinău. Portalul este parte a proiectului "Localități transparente, competitive și sustenabile financiar în Republica Moldova" implementat de către organizație non-guvernamentală din Slovacia INEKO și de IDIS "Viitorul". Nici INEKO, nici IDIS "Viitorul" nu sunt responsabili pentru funcționalitatea deplină a portalurilor create de către INEKO, IDIS sau părți terțe, sau pentru corectitudinea informațiilor afișate pe portalurile create.